Avrupa'da yaşayan Türkler kültür turlarıyla tarihi yerleri geziyorlar
Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Avrupa'daki Türkler Kayseri Buluşması" kapsamında gurbetçiler, tarihi yerleri gezdi.
19.07.2022 12:25
Güncelleme: 19.07.2022 12:35
583 okunma

Etkinlik kapsamında gurbetçilere Kayseri'nin sahip olduğu zenginlikleri tanıtmak amacıyla geziler düzenleniyor.
Gurbetçiler, gezi kapsamında İncesu ilçesindeki külliyede yer alan Kara Mustafa Paşa Kervansarayı, arasta, cami ve Bulgurcu Mahallesi ile Aziz Eusthatios Rum Kilisesi gibi tarihi alanları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Kültür turları, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Koramaz Vadisi, Kültepe Kaniş Karum Höyüğü gibi tarihi yerlerin gezilmesiyle sürecek.
Ücretsiz düzenlenen gezilere katılmak isteyenler, Kayseri Kalesi'ndeki etkinlik alanında kayıt yaptırabilir.
BU HABERE DE BAKPelin Usta Özkayhan ve Sorumlu Madencilik Yaklaşımıİlk Yorum Yazan Sen Ol!






