Giresun ve Soçi arasında turizm iş birliği başladı
Giresun'da düzenlenen Türkiye-Rusya çalışma toplantısında 2 şehir arasındaki turizm ve ticaret potansiyeli masaya yatırıldı. Bu ortaklık sayesinde Rusya'dan kente yoğun turist gelmesi bekleniyor.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir çalışma toplantısına ev sahipliği yaptı. Bölgesel turizm hareketliliğini artırmayı hedefleyen buluşmada, Karadeniz kıyısındaki potansiyelin uluslararası boyuta taşınması için atılacak adımlar detaylı bir şekilde masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen stratejik zirvede, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez moderatörlük görevini üstlenirken, heyetler arası görüşmelerde 5 ana başlık öne çıktı. Soçi Şehir Meclisi üyeleri ve milletvekilleri Yuri Sergeyeviç Nemtsev ile Aleksey Gennafyeviç Daletskiy ve Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Proje Yöneticisi Olga Şebzuhova da toplantıda aktif olarak yer aldı.
Soçi ile Giresun Arasında Turizm Köprüsü
Toplantının açılışında konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Karadeniz'in iki yakasının bir araya gelmesinin tarihi bir fırsat olduğunu belirterek, “Kültürel ve turizme dönük bu etkinliği takdir ediyorum. Bir denizin iki yakasının buluşması çok güzel. Bu birlikteliğin ve kurulan köprünün devamı için Giresun Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.
Yetkililer, yapılacak ortak yatırımlar sayesinde önümüzdeki dönemde Rusya'dan kente yoğun bir turist kafilesinin gelmesini beklediklerini ifade etti. Tarihi ve kültürel mirasın korunmasından sağlık turizmine, yat yarışlarından deniz ekosisteminin geliştirilmesine kadar geniş bir yelpazede mutabakata varıldı.
5 Kritik Alan Üzerinde Uzlaşma Sağlandı
Zirvede belirlenen beş temel stratejik başlık arasında yat marinalarının yaygınlaştırılması ve yelken sporunun desteklenmesi gibi maddeler yer aldı. Ayrıca sanatoryum ve kaplıca tedavileri ile sağlıklı yaşam turizminde ortak çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı.
Karadeniz ekolojisinin korunması ve insan kaynaklı baskının azaltılması yönündeki maddeler de raporda kendine yer buldu. Taraflar, altyapı projeleri ve turizm yatırımları için bölgesel iş birliği fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceklerini belirtti.
BU HABERE DE BAKAntalya Büyükşehir’in engelsiz hizmet çalışmaları değerlendirildi






