Vali Doğan, TEKNOFEST'te Sakarya'ya gurur yaşatan öğrencilerle buluştu
Sakarya'nın 15 okulundan 32 öğrenci, TEKNOFEST'te önemli başarılar elde etti. Vali Doğan, öğrencileri tebrik etti.
Sakarya'nın 15 okulundan 32 öğrenci, TEKNOFEST'te önemli başarılar elde etti. Vali Doğan, öğrencileri tebrik etti.

TEKNOFEST 2026 Türkiye finallerinde Sakarya'dan 15 okul, 24 finalist proje ile önemli başarılar elde etti. Öğrenciler, geliştirdikleri projeleri sunumlarla tanıttı. 32 öğrenci ve onlara rehberlik eden 9 danışman öğretmenin çabaları, ilin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
Sakaryalı öğrenciler, çeşitli kategorilerde kazandıkları derecelerle dikkat çekti. Adapazarı Sakarya İlkokulu Minik Kaşifler Takımı, İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması'nda Türkiye birincisi olurken, Eser İlkokulundan Uzay Kaşifleri Takımı, Astronomi, Uzay ve Havacılık alanında Türkiye ikinciliğini kazandı.

Adapazarı SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SATSO Robotik Takımı, Robolig Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu. Erenler Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi MAKTASTECH Takımı ise Bağımlılıkla Mücadele Teknolojileri Yarışması'nda Türkiye birinciliği elde etti.
Kaynarca Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKNO54 Takımı, Mesleki Yetenek Yarışması Elektrik Kumanda Panosu Tasarımı ve Uygulama Kategorisi'nde Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.
Türkiye finallerinde ayrıca Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Farabi Takımı, Ticarileşme Potansiyeli Ödülü; Erenler Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi BİSOSYAL Takımı, En İyi Kullanıcı Deneyimi Ödülü; Erenler Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Sabil Altay Roket Takımı, En Güzel Roket Tasarım Ödülü; Adapazarı SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SATSO Robotik Takımı ise En Özgün Tasarım Ödülü kapsamında özel ödül almaya hak kazandı.
BİLİM VE TEKNOLOJİDE SAKARYA İMZASI
Öğrencilerin proje sunumlarını dinleyen Vali Rahmi Doğan, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaların önemine vurgu yaptı. Dereceye giren öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik eden Vali Doğan, başarılarının devamını diledi.
Programın sonunda ödüller, Vali Rahmi Doğan tarafından derece elde eden takımlara takdim edildi. Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen eğitim ve proje çalışmaları, öğrencilerin bilimsel düşünme, problem çözme, tasarım, teknoloji geliştirme ve takım çalışması konularında yetkinlik kazandığını gösteriyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen çalışmalarla Sakarya, öğrencilerini geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve teknoloji girişimcileri olarak yetiştirme hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor.
BU HABERE DE BAKESHOT ve İZULAŞ'ın filosu gençleşiyor



