Avrupa Birliği, Telefon Bataryalarının Değiştirilebilir Olması Gerektiğine Hükmetti

TAKİP ET

Avrupa Birliği (AB), bölgesinde satılan tüm akıllı telefonların 2027 yılına kadar kullanıcı tarafından değiştirilebilen bataryalara sahip olmasını zorunlu kılacak yeni kuralları benimsedi. Yeni kurallar, elektronik atıkları azaltma ve tamir ...

Avrupa Birliği (AB), bölgesinde satılan tüm akıllı telefonların 2027 yılına kadar kullanıcı tarafından değiştirilebilen bataryalara sahip olmasını zorunlu kılacak yeni kuralları benimsedi. Yeni kurallar, elektronik atıkları azaltma ve tamir edilebilirliği teşvik etme yönündeki daha kapsamlı çabanın bir parçası. Tahmin edeceğiniz gibi Avrupa Birliği tarafından alınan bu karar iPhone bataryasını da yakından ilgilendiriyor.

Şu anda çoğu akıllı telefon, tüketicilerin değiştirmesi zor veya imkansız olan bataryalara sahip. Bu, bir batarya bozulmaya başladığında kullanıcıların ya yeni bir telefon satın alması ya da bir servise götürmesi gerektiği anlamına geliyor. Yeni AB kuralları, tüketicilerin yalnızca bataryayı değiştirerek akıllı telefonlarının ömrünü uzatmasını kolaylaştıracak.

Yeni kurallar, nerede üretildiklerine bakılmaksızın AB’de satılan tüm akıllı telefonlar için geçerli olacak. Bu, Apple, Samsung ve diğer üreticilerin yeni düzenlemelere uyması gerektiği anlamına geliyor.

Yönetmelik, üreticilerin atık taşınabilir pilleri toplamasına yönelik hedefler (2027 sonu itibarıyla %63 ve 2030 yılı sonu itibarıyla %73) belirlemekte ve hafif ulaşım araçlarında kullanılan atık bataryalar için özel bir toplama hedefi getirmekte (2027 sonu itibarıyla %51). 2028 ve 2031 sonuna kadar %61).

AB, elektronik atıklarla mücadelede lider konumda. Blok, 2019’da tüm elektronik cihazların kolayca demonte edilebilecek şekilde tasarlanmasını gerektiren yeni kurallar getirdi. Akıllı telefon bataryalarıyla ilgili yeni kurallar bu yönde atılmış bir adım. Hareketin bir parçası olarak Apple, 2025 yılına kadar tüm pillerinde %100 sertifikalı geri dönüştürülmüş kobalt kullanmaya başlayacağını söyledi.

Yeni kurallar, üreticilerin cihazlarını tüketicilerin 2027 yılına kadar pilleri kolayca çıkarabilecekleri ve değiştirebilecekleri şekilde tasarlamasını gerektirecek. Bataryaların ayrıca nasıl değiştirileceğine ilişkin açık talimatlarla etiketlenmesi gerekecek.

Batarya Yeni Kurallar Akıllı Telefon