Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret konusunda açıklama yaparak, tartışmaları noktaladı. Bilgin, "Asgari ücrette net bir artış sağlandı. Bunun henüz daha 3'üncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bilgin, yapılan zammın üzerinde henüz 3ay geçtiğini belirterek, tartışmaları anlamsız bulduğunu ifade etti.
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın ikinci zam sinyali vermesiyle birlikte, asgari ücrette ikinci zam tartışması hala sürerken, Bilgin'den de konuyla ilgili çok net bir açıklama gecikmedi.
Asgari Ücrete Zam Gündemimizde Yok
Bilgin, "Asgari ücrette net bir artış sağlandı. Bunun henüz daha 3'üncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum. Şu anda Türkiye, dünyada yaşanan büyük ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye'yi etkiliyor tabii ki bunlar. Türkiye yaklaşık 900 milyar dolarlık bir ekonomi. Bu etkilerin en önemli etkisi enflasyonist etki. Bu enflasyonu önlemek için
Türkiye yeni ekonomik bir program uyguluyor. Önümüzdeki mayıstan itibaren enflasyondaki düşüşü hedefleyen ekonomik program uyguluyoruz.
Dolayısıyla enflasyon-ücret artışı sarmalına sebep olacak bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum. Olağanüstü şartlar ortaya çıkar o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok" diyerek gündemlerinde henüz bir artış kararının olmadığına değindi.

asgari ücret zam açıklama