Belirli AMD A620 Anakartlar Overclock Özelliğiyle Geliyor

TAKİP ET

AMD A620 yonga setine sahip anakartlar, düşük bütçeli kullanıcıların Zen 4 trenine atlaması için kapıları aralıyor. Bu anakartlar B650 modellerine göre daha ucuz, ancak overclock desteği gibi bazı eksiklikler var. Ortaya çıkan bazı bilgiler ise A620 ...

AMD A620 yonga setine sahip anakartlar, düşük bütçeli kullanıcıların Zen 4 trenine atlaması için kapıları aralıyor. Bu anakartlar B650 modellerine göre daha ucuz, ancak overclock desteği gibi bazı eksiklikler var. Ortaya çıkan bazı bilgiler ise A620 anakartlarda kısmi de olsa hız aşırtma yapmanın mümkün olacağını gösteriyor.

Tarihsel olarak AMD, A serisi yonga setlerinde işlemci hız aşırtmaya hiçbir zaman izin vermedi. Giriş seviyesi anakartlar zayıf güç dağıtım alt sistemleriyle geliyor ve overclock için uygun değil. Geçmişte belirli A520 anakartların BCLK ayarlama yoluyla hız aşırtma desteği sunduğunu öğrenmiştik. MyDrivers‘ın bir raporuna göre, ASUS’un Prime A620M-A anakartı işlemcilerde belirli bir dereceye kadar hız aşırtma yapmaya imkan tanıyor.

Özellikle belirtmek gerekirse, anakart tamamen kilitsiz manuel hız aşırtma sunmuyor. Bunun yerine ASUS, AMD PBO (Precision Boost Overdrive) özelliğini Prime A620M-A’ya dahil etmiş. Tamamen otomatik olan PBO, Ryzen işlemcilerin stok özelliklerinin ötesinde çalışmasını sağlıyor.

Peki Precision Boost Overdrive ne zaman devreye giriyor? Bu süreçte işlemcinin sıcaklığı, iş yükünün türü veya o anda aktif olan çekirdek sayısı gibi çeşitli parametrelerin önemi var. Bir ekran görüntüsüne göre Ryzen 9 7900, Prime A620M-A anakartta PBO’yu etkinleştirdikten sonra Cinebench 23’te %9 daha yüksek performans gösterdi.


MyDrivers ayrıca TUF Gaming A620M-Plus isimli başka bir anakartın birincil M.2 yuvasında PCIe 5.0’ı destekleyebileceğini keşfetti. Bir HWiNFO64 ekran görüntüsü, M.2 yuvasının 32 GT/s’de PCIe 5.0 x4 hızlarına ulaşabildiğini gösteriyor. Ancak Çin yayını bu bulguları doğrulamak için herhangi bir performans testi yayınlamadı.

İş Anakartlar Hız Aşırtma