Chrome Masaüstü Sürümü Yeni Tasarıma Geçiyor

TAKİP ET

Chrome ilk olarak 2 Eylül 2008 tarihinde Windows XP için beta olarak piyasaya sürüldü. O zamandan beri Google web tarayıcısı en popüler tarayıcı haline geldi ve şimdi 15. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Google, bunun şerefine Chrome masaüstü için ...

Chrome ilk olarak 2 Eylül 2008 tarihinde Windows XP için beta olarak piyasaya sürüldü. O zamandan beri Google web tarayıcısı en popüler tarayıcı haline geldi ve şimdi 15. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Google, bunun şerefine Chrome masaüstü için önümüzdeki haftalarda sunulacak yeni tasarım hakkında detaylar paylaşmış durumda.

Google şunları belirtiyor: “Material You tasarım dilimizi temel alarak Chrome’un simgelerini okunabilirliğe odaklanarak yeniledik ve sekmelerinizi ve araç çubuğunuzu daha iyi tamamlayan yeni renk paletleri oluşturduk. Bu yeni temalar ve farklı renkler, iş hesaplarınız ve kişisel hesaplarınız gibi profilleri bir bakışta ayırt etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca Chrome tercihlerinizin karanlık ve aydınlık modlar gibi işletim sistemi düzeyindeki ayarlara kolayca uyum sağlayabilmesi için işletim sistemleriyle daha iyi entegrasyon sağladık.”

Yeni tasarım aynı zamanda tarayıcının sağ üst tarafında, Google’ın şifre yöneticisi, Google çeviri ve uzantılar gibi şeylere hızlı erişim sunacağını söylediği yeni bir menüyle birlikte gelecek. Ek olarak Chrome mağazası da kullanıcıların tarayıcı için yeni uzantılar keşfedip indirebilmesi için kendi yenilenmesinden geçiyor ve genel ön izleme şu anda yayında. Google ayrıca Chrome’daki Güvenlik Kontrolü özelliklerinin kullanımını uzantıları da kapsayacak şekilde genişletti.

Google tarayıcıdaki Güvenli Web Tarama özelliğinde de iyileştirmeler yapıyor. Bu sayede kullanıcılar kötü amaçlı sitelerle karşılaşma endişesi duymadan internette gezinebilecek.

Son olarak Chrome’a yeni arama özellikleri de ekleniyor. Buna, kullanıcıların ilgili aramalar ve daha fazlası gibi şeyleri kontrol edebileceği yeni bir Google Arama yan bölmesi seçeneği de dahil olacak.

Google Chrome Tarayıcı