Discord, Sesli Mesaj Özelliğine Kavuştu

TAKİP ET

Discord Sesli Mesaj Özelliği Nasıl Kullanılır?

Discord, 14 Nisan tarihinde yayınladığı gönderide, kullanıcıların Discord mobil uygulaması sayesinde sesli mesaj gönderebileceklerini açıkladı.

Discord kullanıcıları, mobil uygulamayı kullanarak sunuculara ve kişilere 20 dakikalık sesli mesaj gönderebilecekler. Sesli mesajlar masaüstünde dinlenebilirken, kaydetme ve gönderme özelliği yalnızca mobil ile sınırlı.

Sesli mesajlar tıpkı normal mesajlar gibi gönderilebiliyor. Ayrıca sesli mesajları sunucu rollerine göre sıralama ve devre dışı bırakma özelliği de bulunuyor.

Sesli mesajlar, WhatsApp, Signal veya diğer mesajlaşma platformlarındaki sesli mesaj işlevlerine benzer şekilde çalışıyor. Metin alanının sağında sesli mesaj gönderebilmeniz için bir mikrofon simgesi bulunuyor. Simgeye basılı tutarak konuşmaya başlayabilirsiniz. Sürekli basılı tutmak istemiyorsanız da parmağınızı yukarıya sürükleyerek kaydetmeyi kilitleyebilirsiniz.

Sesli mesajı göndermek için parmağınızı bırakmanız yeterli. Mesajınızı beğenmediğiniz ya da iptal etmek istediğiniz vakitte de sol tarafta bulunan çöp kutusu simgesine sürüklemeniz yeterli.

Discord sunucularında sesli mesajları kapatmanın da bir yolu bulunuyor. Sunucu ayarlarından Roller sekmesine girerek istediğiniz rolün sesli mesaj panelini kullanmasına ve mesaj gönderme izinlerini düzenleyebilirsiniz.

Sesli Mesaj