Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih belli oldu!

TAKİP ET

2024 Ramazan Bayramı'nda emeklilere verilecek ikramiyelerin ödeme tarihleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

2024 Ramazan Bayramı'nda emeklilere verilecek ikramiyelerin ödeme tarihleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, iftar programında emeklilerin uzun süredir beklediği bu açıklamayı yaptı ve geçtiğimiz yıla kıyasla emekli ikramiyelerinde %50 artış sağlandığını belirtti.

Ramazan Bayramı ikramiyeleri, 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Bu ödemeler, tahsis numaralarına göre belirlenecek bir tarih aralığında gerçekleşecek. Geçen yılın uygulamasına benzer şekilde, bu yıl da emekli ikramiyelerinin ödeme tarihleri tahsis numaralarına göre belirlenecek ve ödemelerin tamamlanması üç gün içinde gerçekleşecek.

Elazığ Haber ’de yer alan habere göre; Emekli ikramiyeleri, maaş hesaplarına otomatik olarak aktarılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin bu ödemeler için ayrıca başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor.

Emekli ikramiyelerinin ödenip ödenmediğini kontrol etmek için emeklilerin bankalara gitmelerine gerek yok. Ödemeleri sorgulamak için emekliler, e-devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle SGK sistemine giriş yapabilir veya maaş aldıkları bankaların internet bankacılığı ve mobil uygulamalarını kullanabilirler.

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan'da başlayacak ve 12 Nisan'da sona erecek. Bu bayram tatili, hicri takvime göre hesaplandığından miladi takvime göre değişiklik gösteriyor.

Emeklilerin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş parası alanlar, şampiyon sporcular, gaziler, şehit yakınları, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar ile vazife malullüğü aylığı alanlar da bu ikramiyelerden faydalanabilecekler.

elazigfirat.com