Fırtına Konya'da da etkili oldu

TAKİP ET

İstanbul ve Türkiye'nin birçok şehrinde dünden itibaren etkisini gösteren kuvvetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları, Konya'da da bazı bölgelerde kum fırtınası oluşturarak trafiğin durmasına neden oldu, bazı bölgelerde de ağaçlar devrilirken, çatılar uçtu, trafik kazası meydana geldi.

Hafta başından itibaren ülkenin bir kısmını etkisi altına alan kuvvetli rüzgar ve olumsuz hava koşulları Konya’da da etkili oldu.
Kum Fırtınası Nedeniyle Zincirleme Kaza
Konya genelinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kum fırtınası, hayatı olumsuz etkilerken, alınan bilgiye göre Cihanbeyli ilçesine bağlı Karabağ Mahallesi'nde 2'si yakıt tankeri, 2'si kamyon, 4'ü otomobil olmak üzere 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 8 kişinin yaralandığı öğrenildi.Trafik Güvenliği İçin Yollar Kapatıldı
Merkezde rüzgarın etkisi hissedilirken ilçe ve çevre yollarında kum fırtınası oluştu. Trafik güvenliğini sağlamak için Konya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tedbir amaçlı bazı yolları trafiğe kapattı.
Konya’dan Aksaray – Ulukışla ve Ulukışla – Aksaray güzergahı 22. Km., Ankara Yolu Kırkışla Mevkii Cihanbeyli’ye 15 km yakınlıktaki bölge kum fırtınası nedeniyle trafiğe kapatılarak araçlara geçiş izni verilmedi.
Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu
Şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrilirken, bazı evlerin
çatıları uçtu. Konya'nın Meram İlçesi Alakova mahallesinde de
34 yaşındaki Hamza K. isimli vatandaşın üzerine duvar devrilmesi sonucu bacağının kırıldığı öğrenildi.  

kum fırtınası rüzgar konya kaza