Girişimcilik Ekosistemi Konya'da buluştu

TAKİP ET

Girişimcilik ekosistemine değer katmak, girişimcileri bilgilendirmek, fikir ve projeleri ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirerek projelerin ticarileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından 'Cumhurbaşkanlığı Himayeleri'nde düzenlenen, Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde iki gün sürecek Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, 3 Kasım'da açılış programı ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Girişimcilik milletimizin özünde var olan bir özelliktir”
Etkinliğe video konferans ile katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemiz için girişimcilik ekosisteminin önemine dikkat çekti. Girişimci İşadamları Vakfı ile Türkiye Gençlik Vakfı’na teşekkürlerini ileten, Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi’nin girişimcilerimiz, ekonomimiz, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı, “Girişimcilik Ödülleri’ne layık görülen iş insanlarımızı tebrik ediyorum” dedi. T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti.Bu yıl ‘fikirden girişime’ temasıyla yapılan zirveye görüşleri, değerlendirmeleri, ürünleri, birikimleriyle katkı veren tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Girişimcilik milletimizin özünde var olan bir özelliktir. Gerekli altyapıyı, eğitimi, imkânı sunduğumuzda milletimizin her ferdinin girişimcilik ve yenilikçilik konusunda son derece üretken olabildiğini biliyoruz. Küresel yönetim ve ekonomi sisteminde köklü bir değişimin yaşanmaya başladığı şu dönemde bu asset’imiz, önümüze çok büyük fırsatlar getiriyor. Geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde, 2023 hedeflerimize ulaşarak ve ardından 2053 vizyonumuzu hayata geçirerek bu fırsatları değerlendirmenin gayreti içindeyiz. Yeşil kalkınma devrimiyle ilk müjdesini verdiğimiz yeni vizyonumuzun şekillenmesinde kamudan özel sektöre herkese çok önemli görevler düşüyor. Küresel üretim ve lojistik merkezlerinin yeniden oluştuğu, dijitalleşme ve teknoloji temelli bir ekonomi işleyişinin güçlenmeye başladığı bir süreçte yapılan zirvenin hepimiz için yol gösterici sonuçların doğmasına vesile olacağına inanıyorum. Bu çerçevede özellikle gençlerimizden çok büyük beklentilerimiz var. Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, doğuda hala eğitim ve altyapı sorunlarının çözülemediği bir dönemde ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle, geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır. Yaşadığımız her tecrübe, atlattığımız her badire milletimizin hedeflerine ulaşma kararlılığını perçinlemektedir. Anadolu’daki ilk devletimiz Selçuklu’nun kadim başkenti Konya’da düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için hepimize ilham verecektir. Bir kez daha zirvenin başarılı geçmesini diliyorum. Girişimci İşadamları Vakfı’mız ile Türkiye Gençlik Vakfı’mız başta olmak üzere bu hayırlı programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum. Tüm katılımcılara sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”
Konya’da girişimcileri, yatırımcıları ve yeni fikirleri destekliyor, iş birliği içinde çalışma yürütüyoruz”
Girişimcilik ve yeni fikirlerin gelişimin anahtarı olduğunu, ülkelerin girişimcilikle ve girişimcilerin hayata geçirdikleri yeni fikirlerle yükselip gelişeceğini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Özellikle içinde bulunduğumuz teknoloji çağı, bizlere girişimciliğin ne denli önemli ve ülkelerin kalkınmasında nasıl bir role sahip olduğunu çok açık bir şekilde gösterdi. Son 20-30 yıllık dönemde küresel ekonomiye damgasını vuran şirketlerin geçmişlerine baktığımızda, kökenlerinde hep bir girişimcilik hikâyesinin olduğunu görüyoruz. Günümüzde bu şirketlerin; kendi ülkelerinin hedeflerine, stratejik planlarına ve ekonomilerine olan katkıları da çok ciddi seviyelerde. Dolayısıyla hızla değişen ve çeşitlenen ihtiyaçlara yönelik çözümler üretmek, yeni fikirleri ya da hayalleri hayata geçirebilmek ve bu fikirlerin doğru bir şekilde desteklenmesinin, üretim ve kalkınma serüveni içinde çok kritik bir yere sahip olduğunu hep birlikte tecrübe ediyoruz. Bizler, bu gerçeğin farkındayız. Bu doğrultuda; ülkemizde oldukça stratejik bir konuma sahip; tarım, turizm, ticaret ve sanayi üssü Konya’mızda da girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın ve yeni fikirlerin desteklenmesi hususunda Sanayi ve Ticaret Odalarımızla, üniversitelerimizle, esnaf odalarımızla, KOSGEB, MEVKA gibi kuruluşlarımızla iş birliği içinde pek çok çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz Konya’mızın sanayi gelişimini ve ihracatını çevreci bir anlayışla çok daha iyi bir seviyeye taşımak ve ülkemizin ekonomik gelişimine daha fazla katkı sunmak. Bu konuda iş insanlarımıza ve alın teri döken çalışan kardeşlerimize güveniyoruz” dedi.
Ödüller 4 Kasım’da
Açılış programı, sergi gezisi ve oturumlar ile devam eden etkinliğin ilk gününden sonra, etkinliğin ikinci gününde tüm gün süren oturumların ardından 4 Kasım saat 18:30’da 8. GİV Girişimcilik Ödülleri gerçekleştirilecek. Törende 9 farklı kategoride 18 ödül sahiplerini bulacak. Girişimci adaylarının başvuruda bulunduğu Proje-Fikir Ödülleri’nde ise 677 proje arasından seçilen 3 başarılı proje, para ödülleriyle desteklenecek.

girişimcilik zirvesi recep tayyip erdoğan