Google, Arama Sonuçlarından Bilgilerinizi Kaldırmanızı Kolaylaştırıyor

TAKİP ET

Google, Arama hizmetine daha fazla üretken yapay zeka sonuçları eklemeye çalışıyor. Bununla birlikte şirket, kullanıcılara kendileriyle ilgili kişisel bilgileri arama sonuçlarından gerçekten kaldırma şansı vermeye çalıştığını da iddia ediyor. Google ...

Google, Arama hizmetine daha fazla üretken yapay zeka sonuçları eklemeye çalışıyor. Bununla birlikte şirket, kullanıcılara kendileriyle ilgili kişisel bilgileri arama sonuçlarından gerçekten kaldırma şansı vermeye çalıştığını da iddia ediyor.

Google, bir blog gönderisinde 2022’de kullanıma sunduğu sizinle ilgili sonuçlar aracına bazı yeni özellikler eklediğini duyurdu. Bu araç, kullanıcıların kişisel telefon numaralarının, ev adreslerinin ve e-postalarının Google Arama’dan kaldırılmasını istemesine olanak tanıyor.

Google konuyla ilgili şunları söylüyor: “Önümüzdeki günlerde iletişim bilgilerinizi içeren web sonuçlarının Arama’da görünüp görünmediğini size bildirecek yeni bir kontrol paneli kullanıma sunacağız. Ardından, doğrudan aracın içinden bu sonuçların Google’dan kaldırılmasını hızlı bir şekilde talep edebilirsiniz. Ayrıca, aramada iletişim bilgilerinizi içeren web’den yeni sonuçlar çıktığında size daha fazla iç rahatlığı sağlamak için sizi bilgilendireceğiz.”

Bu özellik artık sitenizle ilgili Google Sonuçları aracılığıyla kullanılabilir ve ayrıca Google Hesabı fotoğrafınıza dokunarak veya tıklayarak ve ardından “Sizinle ilgili sonuçlar” seçimine dokunarak veya tıklayarak da erişebilirsiniz. Özellik şu an için sadece ABD’de ikamet edenler için ancak yakın gelecekte araca daha fazla ülke ve daha fazla dil eklenecek.

Ayrıca, rahatsız edici olabilecek arama içeriğini bulanıklaştırmak isteyen herkes için Google’ın Güvenli Arama sistemi de mevcut. Bu güncellemeyle birlikte, yetişkinlere yönelik veya şiddet içeren görsel içerik gibi müstehcen görüntüler, Arama sonuçlarında göründüğünde artık varsayılan olarak bulanıklaştırılacak.

Google Arama Sonuçları