Google Chrome Android Uygulamasına Gizli Sekmede Ekran Görüntüsü Alma Özelliği Geldi

TAKİP ET

Ekran görüntüleri, internette gördüğünüz şeyleri hatırlamanın oldukça kolay bir yolu. Ancak, gizlilik kısıtlamaları nedeniyle Google Chrome'un gizli modunda ekran görüntüsü alamıyordunuz. Normalde gizli modda bir ekran görüntüsü almaya ...

Ekran görüntüleri, internette gördüğünüz şeyleri hatırlamanın oldukça kolay bir yolu. Ancak, gizlilik kısıtlamaları nedeniyle Google Chrome’un gizli modunda ekran görüntüsü alamıyordunuz.

Normalde gizli modda bir ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda, ya ekran görüntüsünün alınamayacağına dair bir uyarı alırsınız ya da içinde hiçbir şey olmayan boş bir ekran görürsünüz. Ancak TechDows çalışanları Google Chrome’da bu gizli sekmede ekran görüntüsü alma özelliğini bulmuşlar.


Bu yeni değişiklikle, gizli sekme ve içeriği artık kaydedilebilecek. Android uzmanı Mishal Rahman’a göre bu özellik setRecentsScreenshotEnabled API’sini kullandığı için yalnızca Android 13 ve üzerinde çalışacak.

Eğer bu özellik ilginizi çektiyse ve Google Chrome’da gizli sekmedeyken ekran görüntüsü almak istiyorsanız, Google Play Store’dan Google Chrome Canary’i Android telefonunuza yükleyerek deneyebilirsiniz.

Yükleme tamamlandıktan sonra, adres çubuğuna chrome://flags yazın ve “Improved Incognito Screenshots” girdisini arayın. Ayarı etkinleştirdikten sonra Google Chrome’u yeniden başlatın. Bu işlem sonrasında söz konusu özelliği kullanabilirsiniz.

Gizli Google Chrome Ekran Görüntüsü