Google'ın Gizlilik Mahkemesinden Gelecek Ödemeden ABD'de Yaşayanlar Pay Alacak

TAKİP ET

Birkaç ay önce Google, ilk olarak 2010 yılında açılan ve uzun süredir devam eden bir toplu davayı çözmeye karar verdi. Dava, Google'ın kullanıcıların arama bilgilerini depoladığını ve üçüncü taraflara sattığını iddia ediyordu. Google, 23 milyon ...

Birkaç ay önce Google, ilk olarak 2010 yılında açılan ve uzun süredir devam eden bir toplu davayı çözmeye karar verdi. Dava, Google’ın kullanıcıların arama bilgilerini depoladığını ve üçüncü taraflara sattığını iddia ediyordu.

Google, 23 milyon dolar karşılığında davayı çözmeye karar verdi ancak herhangi bir yanlışı olmadığını belirtti. Davadan sorumlu hukuk firması 23 milyon dolarlık ödemeden davada adı geçen kişilerin paylarını alabilecekleri bir web sitesi kurdu.

Eğer ABD’de yaşıyorsanız ve 25 Ekim 2006 ile 30 Eylül 2013 tarihleri arasında Google Arama’yı kullandıysanız ve bu aramadaki bir bağlantıya tıkladıysanız, bu ödemeden bir kısım sizin.

Dava planlandığı gibi sonuçlanırsa, site her bir kişinin yaklaşık 7.70 dolar alabileceğini söylüyor. Elbette bu miktar kaç kişinin davadan pay almayı kabul etmesine göre değişecektir. Davanın sonuçlanması için 12 Ekim 2023 tarihinde bir duruşma daha yapılacak.

Kimine göre almak çok mantıklı, kimine göre almak utanç verici. Bu durum Türkiye’de yaşansaydı ve adınız o listede yer alsaydı ödemeden pay almayı kabul eder miydiniz?

Dava