Instagram, Direkt Mesajlar (DM) İçin Okundu Bilgisi Kapatma Özelliği Test Ediliyor

TAKİP ET

Instagram, Direkt Mesajlar (DM) tarafında okundu bilgilerini devre dışı bırakmanıza olanak tanıyacak yeni bir gizlilik özelliği üzerinde çalışıyor. Instagram Başkanı Adam Mosseri yayın kanalında sosyal medya platformunun uygulamada okundu bilgilerini ...

Instagram, Direkt Mesajlar (DM) tarafında okundu bilgilerini devre dışı bırakmanıza olanak tanıyacak yeni bir gizlilik özelliği üzerinde çalışıyor. Instagram Başkanı Adam Mosseri yayın kanalında sosyal medya platformunun uygulamada okundu bilgilerini kapatmanıza olanak tanıyan yeni bir açma/kapatma düğmesini test etmeye başladığını duyurdu.

Bildiğiniz üzere bir kullanıcı Instagram’da birine direkt mesaj gönderdiğinde alıcı mesajı okuduktan sonra mesajın altında “Görüldü” ibaresi beliriyor. Bu, kullanıcı uygulamada Etkinlik Durumunu etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına bakılmaksızın görüntüleniyor. Neyse ki bu durum yakında değişecek gibi.

Mosseri ayrıca, geliştirilmekte olan özelliğinin söz konusu açma/kapatma düğmesinin uygulamadaki Gizlilik ve Güvenlik sayfasında görüneceğini öne süren ekran görüntülerini de paylaştı. Öte yandan, ekran görüntülerinden birinde “Kaybolan mesajlar her zaman okundu bilgisi gönderir” ifadesinin yer alması dikkat çekiyor.

Instagram başkanı özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise detay vermedi.

Mesaj