Instagram, Herkese Açık Koleksiyonlar Özelliği İçin Çalışıyor Olabilir

TAKİP ET

Instagram Herkese Açık Koleksiyonlar Özelliği Nasıl Çalışacak?

Meta çatısı altında hizmet veren Instagram, herkese açık koleksiyonlar adı verilen bir özellik üzerinde çalışıyor gibi gözüküyor. Bu iddianın sahibi ise tersine mühendislik ile geliştirilmekte olan Instagram özelliklerini ortaya çıkarmasıyla tanınan Alessandro Paluzzi.

İlk olarak 2017 yılında sunulan Koleksiyonlar özelliği kullanıcıların uygulamaya kaydettikleri fotoğraf, video ve Reels içeriklerini düzenlemelerine hali hazırda olanak tanıyor. Kullanıcılar kaydedilen içeriği birden fazla klasör veya koleksiyon halinde düzenleyebiliyor ve bunlara ad verebiliyor. Bir gönderiyi kaydetmek için sağ alt köşedeki yer işareti düğmesine dokunmak yeterli. Daha sonra bunlara erişmek için profil sayfanıza gidip menüden Kaydedilenler’e giriyorsunuz.

Bu yılın başlarında Instagram, bir kullanıcının ve arkadaşlarının ortak bir alanda gönderileri düzenlemesine olanak tanıyan Ortak Koleksiyonlar adı verilen başka bir özellik de eklemişti.

Öte yandan, mevcut bir özel koleksiyonu başkalarıyla paylaşmanız mümkün değil. Ortak bir koleksiyon oluşturulduktan sonra bunu özel olarak da ayarlayamıyorsunuz. Ortak Koleksiyonu görüntüleyebilen herkes, bunu kimin oluşturduğuna bakılmaksızın silebiliyor.

Koleksiyon