Kayseri'den kısa kısa

TAKİP ET

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kazım Karabekir Mahallesi'ne yapılan Şükriye Yakıcı ve Fatma Çetiner Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti.Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede sağlık ve eğitim alanında birçok hizmeti hayata geçirdiklerini belirtti.İlçe nüfusu arttıkça ihtiyaçların da arttığını aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:"Kazım Karabekir'de kentsel dönüşüm bloklarının hemen hemen tamamı bitti sayılır. Bu yaz artık buradan...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kazım Karabekir Mahallesi'ne yapılan Şükriye Yakıcı ve Fatma Çetiner Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti.

Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede sağlık ve eğitim alanında birçok hizmeti hayata geçirdiklerini belirtti.

İlçe nüfusu arttıkça ihtiyaçların da arttığını aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:

Kazım Karabekir'de kentsel dönüşüm bloklarının hemen hemen tamamı bitti sayılır. Bu yaz artık buradan çıkıyoruz. Burada yapılan okulları ziyaret ettik. Tam 3 okul, bir kapalı spor salonu yapıyoruz. Yaklaşık 5 ay önce başladığımız sağlık ocağımız da şu anda tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve peyzajı devam ediyor. Burası çok kısa zamanda inşallah hizmete girecek. Dolayısıyla burada yeni bir mahalle doğuyor. Onun için de eksiklerini bir bir gideriyoruz. Bir müjde daha vermek istiyorum, hemen buranın karşısına bir pazar yeri ve kütüphane yapacağız.

- Melikgazi'de kentsel dönüşüm

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Battalgazi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkım çalışmasını takip etti.

Burada konuşan Palancıoğlu, 38 dairenin hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti.

Mahalledeki 13 gecekondunun yıkımını yapacaklarını aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:

Buradaki vatandaşlarımız için yeni binalar yaparak eskiler ile takas ediyoruz. 38 vatandaşımızı yeni bitmiş bir kentsel dönüşüm binamıza taşıyoruz. Bu alanda artık ömrünü tüketmiş, uygunsuz şartlarda olan gecekondularla anlaşıp yıkıp vatandaşlarımızı mağdur etmeden güzel bir şekilde yeni binalarına taşıyoruz. Bu bölgeler güzel bir şekilde değişiyor. Hemen akabinde peyzajı, yolu, altyapı ve üstyapısı tamamen değişecek. Tüm ekip arkadaşlarıma bu detaylı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Sadece Battalgazi'de değil Kazım Karabekir'de, Yıldırım Beyazıt'ta kentsel dönüşüm sürecine çok önem veriyoruz. Burada yine 2 bloktan oluşan bir kentsel dönüşüm projemiz de var, o da devam ediyor.

- Talas Millet Bahçesi'nde sona doğru

Talas Millet Bahçesi Projesi'nin çizim çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Talas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin çizimlerini yürüten İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay ve mimar İsmail Kocabaş'tan oluşan heyet, Talas Belediye başkan yardımcıları İsmail Güngör, Etem Mezgitli ve diğer yetkililere son sunumu gerçekleştirdi.

Toplantıya görüntülü bağlantıyla katılan Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da görüş ve önerilerini aktardı.

Projenin çizim çalışmalarının tamamlanıp 15 Haziran'da teslim alınmasından sonra yapım ihalesi aşamasına geçilmesi bekleniyor.