Kayserili avcılar ve atıcılardan poligon talebi

TAKİP ET

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Kayseri İl Temsilcili Oktay Koçak, avcılar ve atıcılara yönelik hazırladıkları trap skeet poligon projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Oktay Koçak, 22 Nisan 2022'de federasyonun il temsilciliği görevine geldikten sonra Kayseri'de avcılık ve atıcılık alanında faaliyet gösteren sporcuların çalışmalarını yürütebilmesi için bir poligon ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile bu sorunu çözmek için uzun uğraşlar verdiklerini ve bir proje hazırlayıp Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunduklarını belirten Koçak, "Poligon yapılması için Ali Dağı'nın arkasında bir hazine arazisi bulduk, bir proje hazırladık ve bakanlığa sunduk. Başvurumuzun sonucunu bekliyoruz. Projemiz hazır, sadece yer tahsisi yapılmasında ve alanın inşasında devlet yetkililerimizden yardım bekliyoruz." dedi.

Kayseri'de bu sporun daha disiplinli yapılmasını, bir kulüp çatısı altında olimpiyatlara sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Koçak, şunları kaydetti:

"Trap skeet dalı olimpik bir spor ve olimpiyatlarda dünyada karşılığı olan bir spor. Sporcularımız poligon olmadığı halde başka şehirlere gidip kendilerini geliştirdiler. Son olarak Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs Kupası'nda sporcularımız derece aldı. Bu tesis olmadan bu başarı geliyorsa tesis olduğu zaman daha büyük başarılara imza atabiliriz. Kayseri olarak olimpiyatlara sporcu gönderecek potansiyelimiz var. Bizler bireysel mücadele vererek bu başarılı arkadaşları federasyona bağlayarak, kulüpleştirmek istiyoruz. Bunun için de poligonumuzun bir an önce yapılıp faaliyete geçirilmesi şart."

Kayseri avcılık ve atıcılık sporu