Konya Teknoloji Ovası Projesi ilk meyvelerini vermeye başladı

TAKİP ET

GİV (Girişimci İş adamları Vakfı) öncülüğünde İhsan Polat tarafından yürütülen 'Konya Teknoloji Ovası Projesi' ilk meyvelerini vermeye başladı.

Konya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Prof.Dr. Mustafa Karaman’a ait MCM Ar-ge firması, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ahmet Rıza Balım ve ekibinin gayretleri ile İhsan Polat, Ahmed Cihad Özsamur ve Emrullah Sürücü’den oluşan yatırımcı grubundan 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaman 5 yılı aşkın çalışma sonucunda geliştirdiği plazma kaplama teknolojisi ile savunma sanayisi, cam, elektronik, metal, tekstil sektörüne kadar çok geniş yelpazede hizmet verebileceklerini bildirdi. Plazma kaplama teknolojisi sayesinde bütün yüzeylerin kaplanabildiği ve kaplanan yüzeylerin anti-bakteriyel, antifog (buğulanmayan), anti-ice (buz tutmayan), hidrofobik (su tutmaz), hidrooil (yağ tutmaz) olabildiğini iletti. Geliştirdikleri kaplama türünün teflondan daha dayanıklı olduğunu bildirdi. Yeni hedeflerinin “radara yakalanmayı önleyen” yüzeyler üzerinde çalışmak olduğunu bildiren Prof. Dr. Mustafa Karaman bu vesile ile askeri olarak Türkiye’nin gücüne katkı sağlamanın gururunu yaşamayı arzu ettiklerini söyledi.
Geliştirdikleri kaplama teknolojisinin Dünya’da nadir ülkelerde ticarileşebildiğini ve eşdeğer firmaların İngiltere’de 550 milyon sterlin, Amerika’da ise 1 milyar dolar üzerinde değere ulaştığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Mustafa Karaman yeni ortakları İhsan Polat, Ahmed Cihad Özsamur ve Emrullah Sürücü’nün katkıları ile milli duygularla global hedeflere doğru hareket edeceklerini belirtti.
18.11.2021 de Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmasında yerini alacak olan MCM Ar-Ge, katılımcılara savunma sanayine hizmet edebilecekleri teknolojileri ile ilgili sunum da yapacak.

giv girişimci iş adamları vakfı proje