KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz: 'Kriz var, iş yok diyenlere itibar etmiyoruz'

TAKİP ET

Kısa adı KONYAGİAD olan Konya Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve hazır beton sektörünün Türkiye'deki öncü firmalarından KORKMAZ Group Yönetim Kurulu Başkanı Gülvezir Korkmaz, inşaat ve hazır beton sektörüyle ilgili Konya AKTÜEL'e açıklamalarda bulundu.

Türkiye ekonomisinin tüm olumsuzluklara rağmen önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, inşaat ve hazır beton sektörünün 2023 yılına hızlı bir giriş yaptığını ve 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi insanların gündeminde seçimden ve politikadan ziyade üretimin ve ticaretin olduğunu ifade etti.

Hazır beton üretimiyle inşaatın temelini yaptıklarına dikkat çeken Başkan Korkmaz, “Hazır betoncu olarak biz ve sektörümüzdeki birçok hazır beton işi yapan firmalarımız piyasaya beton yetiştiremiyor. Bu da demek oluyor ki inşaat ve yapı sektörü durmuyor ve çarklar dönüyor. ‘Kriz var, iş yok’ diyenlere kesinlikle inanmıyorum ve bu sözlere itibar etmiyorum çünkü çalıştıracak personel bulamıyoruz. Bizim sektörümüz için tecrübeli, kaliteli operatör, şoförlüğü ve operasyonu bilen bir eleman olması gerekli ancak iş çok olduğu için eleman bulmakta zorlanıyoruz. Elhamdülillah işlerimiz iyi. Yapabildiğimiz kadar çok iş var” dedi.

Şubat ayında yaşanan deprem felaketiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan KONYAGİAD Başkanı Korkmaz, “Her şeyden önce ülkemizin ve Türk halkının başı sağ olsun. Ülke olarak maalesef çok büyük ve yıkıcı bir felaket yaşadık. Bu felaketi Türkiye değil de dünyanın gelişmiş ülkeleri yaşamış olsaydı teslim bayrağını çekerdi. Felaket sonrası hem devletimiz, hem hükümetimiz hem de Türk halkı olarak birlik, beraberlik içerisinde felaketi yaşamış kardeşlerimize sahip çıkarak toplumsal dayanışma örneği gösterdik. Elhamdülillah bu sayede aç, açıkta kalan bir tane vatandaşımız olmadı. Bu da Türk milletinin ve devletimizin ne denli büyük olduğunu bizlere göstermiştir. Deprem sonrası Antakya, Hatay şehri haritadan silindi neredeyse, diğer illerimizde Kahramanmaraş’ta ve diğer şehirlerde ciddi hasarlar oluştu. Bu bölgede yıkılmamış, ayakta kalmış binaları da ardı ardına yaşanan depremler yormuş olabilir ve sonrasında bu binalarda problem yaşanabilir.
Tabi ki şimdi oralara yapılacak olan yüzbinlerce konut, altyapı, üstyapı, ticarethane, cami, okul, bu şekilde şehirleri yeniden oluşturacağınızı düşünün. Dolayısıyla buralarda da inşaatla ilgili çok ciddi bir talep başladığı için piyasada personel, beton pompası ve mikser bulamıyorsunuz. Fiyatlarda da arz talepten kaynaklı artışlar yaşanmaya başladı. Bu durum inşaat kalemlerine de ister istemez yansıyacak ve maalesef maliyetler artacak. Keşke hiç artmasa ama hiç hesapta, kitapta olmayan bir Türkiye’nin yüzde 18’ini etkileyen bir felaket yaşandı, dolayısıyla bölgenin hızlı bir şekilde inşa edilmesi, felaketin yaşandığı şehirlerin eski haline dönebilmesi için hükümetimiz de çok ciddi bir mücadele veriyor. Bu konuda gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretlerini görüyoruz, Allah yardımcıları olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Korkmaz, “Biz Edirne’den Kars’a, Hakkari’den İzmir’e kadar Türkiye’yiz ve bunu ilelebet yaşamak ve devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyiz. 2002 yılından beri ticaret yapan bir işadamı olarak Türkiye’nin bekası ve istikrarı için mevcut Cumhurbaşkanlığı sisteminin devamından yana olduğumuzu belirtiyor, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KONYAGİAD Gülvezir Korkmaz Korkmaz Beton inşaat sektörü hazır beton