Kudüs bizim kırmızı çizgimiz!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TRK" ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geldi. Erdoğan'ı, Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nda Riyad Emiri Prens Faisal bin Bandar Al Saud ve Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'daki zirvede konuşurken, İsrail'in birçok kişinin doğru bulmadığı 7 Ekim hadisesinin acısını kadınlar ve çocuklardan çıkardığını ifade etti. İsrail güçlerinin saldırılarından Batı Şeria'daki insanların da olumsuz etkilendiğini kaydeden Erdoğan, "Gazze ve Ramallah'ta hayatını kaybedenlerin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnetin savunulabilir ve mazur görülebilir hiçbir tarafı yoktur. Batının bu katliam karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Bu ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor yapamıyor. Gelinen aşamada önceliğimiz ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıdır. Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail devleti verdiği zararı tazmin etmek zorundadır. Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için İİT bünyesinde bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir" dedi.

Erdoğan