MEDAŞ Yatırımda hız kesmiyor

TAKİP ET

Şirket çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, 2023 yılında 4.2 Milyar TL yatırım yaptıklarını, yatırımların 2024 yılında da devam edeceğini söyledi.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş Konya ve diğer hizmet bölgeleri hakkında 2023 yılı genel değerlendirmesi, yapılan yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

MEDAŞ olarak 2023 yılında 4.2 Milyar TL yatırım yaptıklarını söyleyen ve MEDAŞ’I teknoloji şirketi yapmak istediklerini ifade eden Uçmazbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MEDAŞ olarak Konya dahil 6 bölgede faaliyet gösteriyoruz. 2023 deprem nedeniyle zor başladı. Buna rağmen 4,2 milyar yatırım yaptık. Genel Müdürlüğümüz Konya’da. 2023 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yaptırdığı Müşteri Memnuniyeti Anketi ve Muhtarlık memnuniyet Anketinde başarımız anket sonuçlarında da birinci olduk. Amacımız, tüketicilere kesintisiz ve sürekli enerji temin etmektir. Bu doğrultuda, arıza sayısını en aza indirerek vatandaşlarımızın güvenliği ve konforu için çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir enerji sağlama çabamızı destekleyen teknolojik yenilikler ve sürekli eğitimlerle, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya kararlıyız. Bu konuda yatırımlarımız da aralıksız şekilde devam ediyor. Özelleşmeden sonra önemli yol kat ettik ve en iyi hizmeti sunma adına yatırımlarımızı sürdüreceğiz. 2023 yılını MEDAŞ olarak başarılı şekilde kapattık. Skala yatırımlarımız ile elektrik arıza sayılarına hızla şekilde müdahale ettik. Arıza sayımızda ciddi düşüşler yaşandı. MEDAŞ olarak bu sayıları daha da düşürmek adına çalışmalarımız aralıksız sürdürüyoruz.”

ARIZA SAYISI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞTÜ

Son 5 yılda müşteri başına kesinti süresinde yüzde 40'lık ve kesinti adedinde yüzde 45'lik bir düşüş olduğunu belirten Uçmazbaş; bu düşüşte, yatırımların ve bakım çalışmalarının önemini vurguladı. Teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini söyleyen Uçmazbaş, SCADA sistemine yapılan yatırımlar sayesinde enerji kesintilerini anında tespit edip arızaları kısa sürede giderdiklerini belirti.

MEDAŞ olarak gelişen yeni teknolojilere destek vermeye devam ettiklerini ifade eden MEDAŞ Genel Müdürü Uçmazbaş konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Bu yıl ilki düzenlenen “ETAP-1 Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı” ile sürdürülebilir ve kaliteli enerji tedarikinin arttırılması için inovatif projeler ve ürünler geliştiren firmaları dahil ettiğimiz programda söz konusu firmaların organizasyonel ve finansal anlamda güçlenmeleri için danışmanlık, mentorluk görüşmeleri ve toplu eğitimler ile gelişimlerine katkı sağlayarak 1.,2. ve 3. olan projeler için sırasıyla 500 Bin TL, 300 Bin TL ve 200 Bin TL olarak belirlenen ödüllerini verdik. “dedi.

‘GELEN ÇAĞRILARIN YÜZDE 96’SINA 20 SANİYENİN ALTINDA CEVAP VERİYORUZ’

MEDAŞ’ın Çağrı Merkezi hizmetinde de önemli noktalara gelindiğini belirten Uçmazbaş, “Yıllık 1,5 milyon çağrıdan yüzde 96'sına 20 saniyenin altında cevap veriyoruz. Bunun yanında sorunun istenildiği gibi çözülüp çözülmediğiyle ilgili de şikayet sahibini arayarak geri bildirim alıyoruz. Önemli konuları ise işletme yöneticilerimize aktarıyor ve konuyla birebir ilgilenmelerini sağlıyoruz.”

MEDAŞ’ın sektördeki geleceğe hazırlama misyonlarına da vurgu yapan Uçmazbaş, idari, teknik ve kişisel gelişim konularında yılda ortalama 170 bin saat eğitim verdiklerini dile getirdi.

Elektrik dağıtım hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini belirten Uçmazbaş, "Doğal yaşamın korunması ve çevre duyarlılığı konusunda da aktif rol alarak, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyoruz" diye konuştu.

"KONYASPOR'U ŞAMPİYONLAR LİGİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ"

Tümosan Konyaspor hakkında da önemli açıklamalarda bulunan MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, "Konyaspor’a ve stadyuma sponsor olmaya devam edeceğiz. Maddi manevi desteğimiz sürecek. İnşallah önümüzdeki senelerde MEDAŞ Büyükşehir Büyükşehir Stadyumunda şampiyonlar ligi müziği dinlemek nasip olur.” dedi.

MEDAŞ Konya Erol Uçmazbaş