Sivas'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

TAKİP ET

Sivas'ın Hafik, Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.Hafik'te ilçe protokolü şehitlik ziyaretinde bulundu ve Hacı İzzet Örnek Merkez Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.Atatürk Caddesi'nde başlayan "Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü" Hafik Hükümet Binası önünde sona erdi.Burada ki programda konuşan Hafik Kaymakamı Kadir Algın, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe...

Sivas'ın Hafik, Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hafik'te ilçe protokolü şehitlik ziyaretinde bulundu ve Hacı İzzet Örnek Merkez Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Atatürk Caddesi'nde başlayan Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü Hafik Hükümet Binası önünde sona erdi.

Burada ki programda konuşan Hafik Kaymakamı Kadir Algın, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

- Ulaş

Ulaş'ta Kaymakam Selçuk Baş, Belediye Başkanı Turan İlbey, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarların ve vatandaşların katılımıyla Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Demokrasi Meydanı'nda devam eden programda Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

Konuşmaların ardından şiirler okunarak, ilahiler söylendi.

- Şarkışla

Şarkışla Kaymakamı Gökhan Dolaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ve diğer ilçe protokolü Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde resim sergisi açılışı yaptı.

Garnizon Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı, şehit aileleri ve gaziler ziyaret edildi.

Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Cumhuriyet Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

- Suşehri

Suşehri ilçesinde düzenlenen yürüyüşe İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Atlı Spor Kulübü üyelerinin de atlarıyla katıldığı yürüyüş, belediye binası önünde başladı ve 15 Temmuz Şehitler meydanında son buldu.

Burada, Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.

Programda, Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve İstanbul Ataşehir AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem konuşma yaptı.

Suşehri Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından kahramanlık türkülerinin seslendirildiği program, sela okunmasıyla sona erdi.