Talas Belediye Başkanı Yalçın, gençlerle yapay zekayı konuştu

TAKİP ET

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın genç okurlara yönelik başlattığı "Gençlerle Kitap Sohbetleri" programında, bu ay Max Tegmark'ın "Yaşam 3.0" kitabı ele alındı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Başkan Yalçın'ın yanı sıra eğitimci yazar Mehmet Torun, Mehmet Karataş, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın genç okurlara yönelik başlattığı Gençlerle Kitap Sohbetleri programında, bu ay Max Tegmark'ın Yaşam 3.0 kitabı ele alındı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Başkan Yalçın'ın yanı sıra eğitimci yazar Mehmet Torun, Mehmet Karataş, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Kemaloğlu, ERÜ Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Burçin Gönen, emekli albay Nadir Çelik ve Talas İmar AŞ Genel Müdürü ve eğitimci-yazar Uğur Baş konuşmacı olarak katıldı.

Yalçın, yaklaşık 15 yıldır kitap okuma gruplarına katıldığını, bu gruplardan bilgi birikimi anlamında çok faydalandığını belirtti.

Yaşam 3.0 kitabına değinen Yalçın, yapay zekanın çağın getirdiği ve göz ardı edilemeyecek bir konu olduğunu, kitabın da bu konuya eğildiğini aktardı.

Yalçın, yapay zekanın insan hayatına değil, insanların yapay zekaya hakim olması gerektiğini kaydetti.

Doç. Dr. Zeynep Burçin Gönen de kitabın konusu olan yapay zeka kavramına yönelik bilgiler verdi.

Doç. Dr. Alper Kemaloğlu ise yapay zekanın tıp alanında da kullanıldığını fakat kitapta çok daha ileri bir projeksiyondan bahsedildiğini aktardı.

Eğitimci yazar Uğur Baş da resim, müzik ve şiir alanında yapay zeka kullanılarak birçok denemenin yapıldığını belirtti.