Türkiye'de Boşanma Davaları Neden Arttı?

TAKİP ET

Türkiye'de boşanma davaları neden arttı: Türkiye'de son dönemde boşanma davalarında yaşanan artış yüzde 47 olarak dikkat çekerken bunun birden fazla nedeni hemen öne çıkar.

Boşanma, evli çiftlerin evliliklerini resmi olarak sonlandırılması anlamına gelir. Özellikle son 20 yıllık döneme baktığımızda bu konuda yaşanan artış gözlerden kaçmıyor. Gerek ekonomik sebepler gerekse de bunun haricinde kalan sosyal geçimsizlik gibi gerekçeler söz konusudur. Bunların tümünü sizler için inceledik.

Boşanma Nedir?

Türkiye'de boşanma davaları neden arttı: Ankara boşanma avukatlarının uzman görüşü ise; Mahkeme huzurunda ve hakimin verdiği karar sonrasında evlilik akdinin yasal olarak sonlandırılması hukukumuzda boşanma olarak tanımlanır. Anlaşmalı ve aynı zamanda daha uzun sürmesi ile dikkat çeken çekişmeli olmak üzere iki değişik türü vardır.

Boşanma Oranlarının Artmasının Nedenleri Nelerdir?

Türkiye'de boşanma davaları neden arttı: Boşanma davalarının son dönemde artmasının nedenleri şöyledir;

Teknolojik gelişmeler bunların başında geliyor ve özellikle ilgili sistem üzerinden faaliyet gösteren uygulamalar sayesinde eşlerin farklı kişilerle tanışması ve bunun sonrasında görüşmesi, boşanmanın en büyük nedenlerinden birisidir. Bunu aşırı derecede sosyal medya kullanımı olarak da ifade etmek gerekiyor.

Hangi dönem olursa olsun boşanmanın temel bir diğer nedeni ise ekonomik olarak yaşanan sıkıntılardır.

Buna ek olarak geniş aile kaynaklı olan baskılar ve sosyal çevre de öne çıkar.

Sadakatsizlik ve iletişim sorunları mevcuttur.

Toplumsal cinsiyet rollerinde yaşanan değişimleri de unutmadan ekleyelim.

Ankara Avukat Tahsin Yazıcı

tahsinyazici.av.tr