Türkiye Yazarlar Birliğin'de Köseoğlu güven tazeledi

TAKİP ET

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 15. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste gidilen kurulda, mevcut Başkan Ahmet Köseoğlu yeniden seçildi.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) her koşulda görevini yaptığını belirten TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Türkiye Yazarlar Birliği faaliyetlerine her zaman devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste gidilen kurulda, mevcut Başkan Ahmet Köseoğlu yeniden seçildi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Milletvekilleri Tahir Akyürek, Mehmet Baykan, TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve çok sayıda yazar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, salgın döneminde faaliyetlerine ara vermediklerinin altını çizerek Yazarlar Birliği’nin 1994 yılında mütevazı imkanlarla Konya'da bir kış günü kurulduğunu anımsattı. Sonrasında 2002 yılına kadar birkaç program benzeri şeyler yaparak tanıtımları yaptıklarını ifade eden Köseoğlu, “Faaliyetlerimize salgın döneminde ara vermeden devam ettik. Fire verirsek ‘devam edemeyiz, dağılırız’ diye düşündük. Geniş yelpazede programlar yaptık. Aralık ayında sadece iki kitap çıkardık. Kitap çıkarmak hiç kolay değil. Büyük emek veriliyor. Yazarlar Birliği Konya Şubesi yayıncılıkta fena değil. Şehrimizin kültür, sanat ve folklor hayatına katkılarda bulunan değerli büyüklerimiz bulunuyor. Onlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, TYB’nin Türkiye’de sanat ve kültür alanlarında çok önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi. Akyürek, “40 yılı aşkın bir süredir mücadele etmek kolay değil. Yazarlar Birliğini her zaman takdirle takip ediyorduk. Birçok projeye imza attı. Bu çalışmaları yapan tüm herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Bunun yanında Konya Milletvekili Mehmet Baykan’ın şairlik yönünün olduğunu bilmiyordum. Şiir kitabı yayımlandı ve merakla okudum. Kendisinin Türkiye Yazarlar Birliği’ne üye olmasını çok isterim” ifadelerini kullandı.

TYB’nin başarılı olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise konuşmasında, “Türkiye Yazarlar Birliği’nin Konya şubesinde muhabbetten ve samimiyetten başka bir şey yok. Bu durum Konya şubesinin başarılı olduğunun göstergesidir. Konya’da kültürel faaliyetlerin yürütülmesi anlamında, Türkiye Yazarlar Birliği’nin emek verdiğini görüyoruz. Bu emeklerin karşılığını muhakkak alıyorlar" dedi.

Genel kurulda konuşmaların ardından, şeref kurulu üyeleri seçilen yazarlara belge takdim edildi.

TYB Türkiye Yazarlar Birliği Ahmet Köseoğlu