X, Yapay Zeka Tabanlı Arama Özelliği Sunacak

TAKİP ET

Elon Musk, X (Twitter) için kullanıcıların platformda ilgili içeriği bulma yeteneğini geliştirmek amacıyla yeni ve daha iyi yapay zeka tabanlı arama yetenekleri kazanacağını duyurdu. Bazen bağlamsal arama olarak adlandırılan anlamsal arama, yalnızca ...

Elon Musk, X (Twitter) için kullanıcıların platformda ilgili içeriği bulma yeteneğini geliştirmek amacıyla yeni ve daha iyi yapay zeka tabanlı arama yetenekleri kazanacağını duyurdu.

Bazen bağlamsal arama olarak adlandırılan anlamsal arama, yalnızca eşleşen anahtar sözcüklerden ziyade arama sorgularının ardındaki amacı anlamayı amaçlıyor. Bu, arama motorunun, tam olarak anahtar kelimeleri içermese bile tweet’leri ve diğer bağlamsal olarak alakalı içeriği döndürmesine olanak tanıyacak.

Geleneksel anahtar kelime aramasının aksine semantik teknoloji arama terimlerinin ardındaki amacı ve bağlamı belirlemek için doğal dil işlemeyi kullanıyor. Bu, arama motorunun, sorgunun anlamıyla yakından eşleşen tweet’leri ve diğer bilgileri döndürmesine olanak tanıyor.

Anlamsal arama güncellemesi şu anda geliştirilme aşamasında. Arama yeteneği ilk aşamada son olaylar ve trend olan konularla ilgili sorgular etrafındaki bağlamı anlamaya odaklanacak. Daha sonraki aşamalar ise bağlamsal anlama yeteneklerini genişletecek.

Arama