YouTube, Orijinali Gibi Davranan Taklit Kanalların İşini Zorlaştırıyor

TAKİP ET

YouTube, platformdaki popüler içerik üreticilerini ve kanallarını taklit etmeye çalışan hesapların işlerini zorlaştırmak için taklit politikasını güncelledi. Video paylaşım platformu artık hayran hesaplarının taklit ettikleri kanal veya kişiyle ...

YouTube, platformdaki popüler içerik üreticilerini ve kanallarını taklit etmeye çalışan hesapların işlerini zorlaştırmak için taklit politikasını güncelledi.

Video paylaşım platformu artık hayran hesaplarının taklit ettikleri kanal veya kişiyle ilişkili olmadıklarını açıkça beyan etmelerini gerektiriyor.

Google, bir paylaşımda “Eğer hayran kanalıysanız, kanalınızın orijinal içerik üreticisini, sanatçıyı veya varlığı temsil etmediğini kanal adınızda veya açıklamanızda açıkça belirtmeniz gerekiyor” şeklinde uyarıda bulunuyor.

YouTube, 21 Ağustos’ta yürürlüğe girecek olan yeni politikaya göre, bir kişi kanal taklidi veya kişisel taklit kapsamına giren içerik yayınlarsa harekete geçecek.

Başka bir kanalın profilini, arka planını veya genel görünümünü “o kişinin kanalı gibi görünmesini sağlayacak şekilde” taklit etmeye çalışan ve “içeriklerini yeniden yükleyen” kanalları veya hesapları platformdan uzaklaştıracak.

Buradan anladığım kadarıyla eğer taklit ettiğiniz kanalın isminde O harfi geçiyorsa ve siz O harfi yerine 0 yazarak taklit etmeye kalkışırsanız engellenmiş olacaksınız.

Aynı zamanda Twitch platformundaki yayıncıların yayın kesitlerini alıp paylaşanlar da bu sınıfa dahil edilecek ve aynı politika uygulanacak. YouTube, bu şekilde içerik üreticilerinin isim ve popülerliklerinin kötü niyetli amaçlarla kullanılma ihtimalini azaltacağını umuyor.

Kanal Taklit İçerik