Toprak Mahsulleri Ofisi mavi haşhaş tohumu satışını başlattı
Toprak Mahsulleri Ofisi, Afyon Alkaloidleri Fabrikası stoklarında bulunan eski mahsul mavi haşhaş tohumlarını satışa çıkardı. Gıda amaçlı ürünün kilogram fiyatı 145 TL olarak belirlendi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü stoklarında bulunan eski yıl mahsulü mavi renkli naturel haşhaş tohumlarının satışına ilişkin resmi duyuruyu yayımladı. Kasım ayı itibarıyla başlatılan uygulamada, söz konusu ürünler kişi ve kuruluş ayrımı gözetilmeksizin peşin ödeme karşılığında serbest olarak satışa açıldı. Kurum tarafından yürütülecek tüm iş ve işlemlerin Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirileceği bildirildi.

Gıda amaçlı kullanılacak ve yüzde 2 yabancı madde içeriğine sahip haşhaş tohumunun kilogram fiyatı 145 TL olarak netlik kazandı. Açıklanan bu rakama KDV, borsa tescil ücreti, diğer yasal yükümlülükler ve manipülasyon bedelinin dahil olmadığı özellikle vurgulandı. Stok miktarının üzerinde yüksek bir talep gelmesi durumunda ise tahsis yöntemiyle satışların gerçekleştirileceği ifade edildi.
Kurum tarafından paylaşılan satış takvimine göre talep toplama işlemlerinin son günü 11 Kasım 2026 saat 17.00 olarak belirlendi. Tahsis sonuçlarının 13 Kasım 2026 tarihinde duyurulacağı, ödemelerin tamamlanması için son günün 27 Kasım, ürün teslimatının ise en geç 30 Kasım 2026 tarihinde yapılacağı açıklandı. Satıştan faydalanmak isteyenlerin satın alma şartlarını kabul ettiklerini belirten taahhütnameyi imzalayarak talep formunu en yakın TMO işyerine teslim etmesi gerekiyor.
BU HABERE DE BAKAnkara Büyükşehir Belediyesi üreticiye silaj desteği






