İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin altyapı direncini ve operasyonel müdahale kabiliyetini yükseltmeye yönelik yatırımlarına bir yenisini ekledi. İSKİ bünyesinde Avrupa Yakası’nda hayata geçirilen 6 yeni tesis, Eyüpsultan sınırlarında yer alan İSKİ Genel Müdürlüğü Kampüsü’nde gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle resmen faaliyete geçti. Hizmete giren lojistik merkezler, afet koordinasyon sahaları ve hizmet binaları sayesinde, muhtemel afet ve kriz anlarında hızlı koordinasyon sağlanması hedefleniyor.


Geniş Katılımlı Açılış Töreni
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Özmen, İBB Meclis üyeleri, İSKİ çalışanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Program kapsamında sırasıyla İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa ve İBB Başkanvekili Nuri Aslan birer konuşma gerçekleştirdi.Altyapı Yatırımlarıyla Geleceğe Hazırlık
Konuşmasına tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını ileterek başlayan İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İSKİ yatırımlarının sadece bugünü değil, İstanbul’un uzun vadeli geleceğini güvence altına aldığını vurguladı. Kentte son dönemde etkili olan yoğun yağışlarda büyük bir taşkın yaşanmadığını hatırlatan Aslan, hayata geçirilen altyapı projeleriyle kentin afete hazırlık gücünün pekiştirildiğini kaydetti. İBB’nin yürüttüğü sosyal destek programlarına da değinen Aslan, ekonomik zorluk yaşayan vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirtti ve İstanbul’un Türkiye ekonomisi için taşıdığı stratejik önem doğrultusunda altyapı ile üstyapı yatırımlarının aralıksız süreceğini ifade etti.







