Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balkanlardan Anadolu’ya Kültür Şenliği, kentin dört bir yanında gelenekleri, müziği ve kültürel zenginlikleri buluşturan coşkulu etkinliklerle devam ediyor. Program dahilinde organize edilen ve binlerce kent sakininin iştirak ettiği kortej yürüyüşü, caddelerde adeta renk cümbüşü yarattı. Çeşitli Balkan kültürlerini simgeleyen kıyafetler, dalgalanan bayraklar ve görsel şölen sunan detaylar eşliğinde ilerleyen yürüyüş, halktan yoğun alaka gördü.
Balkan coğrafyasının benzersiz renklerinin harmanlandığı etkinlikte, iştirakçilerin yüksek enerjisi tüm Manisa sokaklarına taştı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu da bu kalabalığa katılarak vatandaşlarla omuz omuza yürüdü. Başkan Dutlulu’ya bu anlamlı yürüyüşte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, genel sekreter yardımcılıkları, daire amirleri, şube müdürleri ve çok sayıda balkan derneği temsilcisi eşlik etti. Kortejin Cumhuriyet Meydanı’na varmasıyla birlikte eğlence, pop müziğin dev ismi Candan Erçetin’in sahne performansıyla zirveye ulaştı.
Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalığın karşısına çıkan usta yorumcu Candan Erçetin, hafızalardan silinmeyen en popüler şarkılarını Manisalı müzikseverler için seslendirdi. Türk müziğinin sevilen sesine meydanı hıncahınç dolduran binlerce kişi de hep bir ağızdan eşlik etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu da halkla beraber bu müzik ziyafetini yakından takip etti. Unutulmaz eserlerin icra edildiği gecede katılımcılar keyifli saatler geçirirken, sanatçının sahnedeki enerjisi ve performansı tam not aldı.

Cumhuriyet Meydanında Candan Erçetin rüzgarı






