TÜGİK Konya Girişimci İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülvezir Korkmaz, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 10. yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Türk milletinin bağımsızlık iradesine vurgu yapan Korkmaz, o gece meydanlarda yazılan destanın dünyada eşi benzeri olmadığını belirtti.
"Milli İradeye Sahip Çıkılan Bir Milat"
Tam 10 yıl önce Türk milletinin bağımsızlığına pranga vurulmak istendiğini hatırlatan TÜGİKKONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"15 Temmuz 2016 gecesi, tanklara, tüfeklere ve uçaklara karşı sadece göğsündeki sarsılmaz inançla siper olan aziz milletimiz; dünyada eşi benzeri görülmemiş bir destana imza atmıştır. 15 Temmuz, sadece hain bir kalkışmanın bertaraf edildiği bir tarih değil; milletimizin milli iradeye ve ülkesinin geleceğine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği bir milattır."
"Demokrasinin Olmadığı Yerde Ekonomik Kalkınma Olmaz"
İş dünyasının ve girişimcilerin o gece sergilenen birlik ruhunu rehber edinmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, ekonomik bağımsızlığın önemine dikkat çekti. Demokrasi ile istikrarın birbirinden ayrılamayacağını vurgulayan Korkmaz, şöyle devam etti:
"İş dünyasının temsilcileri, girişimciler ve bu ülkenin neferleri olarak bizim sorumluluğumuz; şehitlerimizin kanıyla korunan bu vatanı, ekonomik olarak daha güçlü, daha müreffeh ve daha bağımsız bir seviyeye taşımaktır. Demokrasinin olmadığı yerde istikrarın, istikrarın olmadığı yerde ise ekonomik kalkınmanın mümkün olamayacağının bilincindeyiz. Bu doğrultuda, 15 Temmuz ruhundan aldığımız güçle; üretmeye, istihdam sağlamaya, yatırımlarımızla ülkemizi büyütmeye ve her alanda yerli, milli adımları desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz."

Şehitlere Rahmet, Gazilere Minnet
Mesajının son bölümünde devletin ve demokrasinin her zaman yanında olacaklarını belirten Başkan Gülvezir Korkmaz, "Bu anlamlı gün vesilesiyle, vatanımızın birliği ve milletimizin hürriyeti uğruna canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Güçlü demokrasiyle, güçlü yarınlara..." ifadelerini kullandı.





