Gebze Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen ve Karadeniz kültürünün tüm zenginliklerini taşıyan Trabzon Günleri, yoğun bir katılımla kapılarını açtı.
Geniş katılımlı açılış
Tatlıkuyu Kapalı Pazar Alanı karşısında gerçekleştirilen açılış törenine,
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Soba, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gebze Trabzonlular Derneği Başkanı Akif Bal ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Gebzede büyük bir aileyiz
Açılışta konuşan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, organizasyonun kültürel birlikteliğe sunduğu katkıya dikkat çekti. Kaya, "Farklı şehirlerden aynı şehre gönül vermiş, ortak sevdamız Gebze’de büyük bir aileyiz. Kültürümüzü yaşatan, hemşerilik bağlarımızı güçlendiren STK'larımızı çok kıymetli buluyoruz" dedi.27 Eylül'e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek olan festival boyunca; Trabzon'un horonu, yöresel lezzetleri ve el emeği ürünleri Gebzelilerin beğenisine sunulacak.