Merhaba Sevgili Okurlarım,
Ülkemizdeki hayat pahalılığını fırsat bilerek ulaşım ve diğer belediye hizmetlerine birçok büyükşehir belediyesi katmerli zam yaparken, ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi ise özellikle ulaşıma 5 yıldır zam yapmayarak kendi rekorunu yeniliyor.
Konya’da toplu ulaşım araçlarına öğrenciler 5 yıldır 1 lira 55 kuruştan; yetişkinler ise 3 yıldır 2 lira 50 kuruştan biniyor. Yüz ölçümü itibarıyla birçok ülkeden daha büyük olan Konya; Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla büyükşehirler arasında birçok alanda ön plana çıkıyor.
Yeni Büyükşehir Yasası ile sorumluluk alanı daha da genişleyen ve belediyecilik hizmetlerini 31 ilçenin tamamında veren Konya Büyükşehir Belediyesi, bu kanunu en başarılı uygulayan büyükşehir belediyesi unvanını da elinde tutuyor.
CHP’li büyükşehir belediyeleriyle Konya Büyükşehir Belediyesi kıyas edildiğinde; su ve ulaşım hizmetleri fiyatlarında Konya, CHP’li başkanlar tarafından yönetilen büyükşehirlere göre en ucuz ve en kaliteli hizmeti sunan il olmanın gururunu yaşıyor.

Rakamlar Gerçeği Yansıtıyor
Konya’da halihazırda öğrenci 1 lira 55 kuruş; yetişkin ise 2 lira 50 kuruş vererek toplu ulaşım hizmetlerinden faydalanabiliyor. Şehirler bazında 2 yetişkin ve 3 öğrenciden oluşan toplam 5 kişilik bir ailenin gidiş-geliş aylık ulaşım masrafı Konya’da 579 TL, Muğla’da 2 bin 10 TL, Antalya’da 1.680 TL, İstanbul’da 1.594 TL, Adana’da 1.380 TL, Mersin’de 1.380 TL, Ankara’da 1.410 TL, Tekirdağ’da 1.380 TL ve İzmir’de 1.357 TL olarak hesaplandı.
Yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük şehrine her gün 72 tramvay ve 665 otobüs ile hizmet veren; otobüslerle 2 bin 400 sefer yaparak günlük toplam 90 bin kilometre mesafe kateden Konya Büyükşehir Belediyesi, öğrenci biniş ücretlerine 5 yıldır; yetişkin biniş ücretlerine ise 3 yıldır hiç zam yapmaması Konyalı vatandaşlar ve öğrenci gençler tarafından taktirle karşılanıyor.
Aslında zamsız belediyeciliği sadece Konya Büyükşehir Belediyesi değil, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyeleri de yapıyor.
Bu şehirde yaşayan bir fert olarak diğer illerdeki büyükşehir ve ilçe belediyelerinin Konya belediyelerini örnek almalarını ve bulundukları yerlerde yaşayan vatandaşlara zamsız belediye hizmeti nasıl verilebildiğini göstermelerini temenni ediyorum.
Saygılarımla.









